Képek a lakásban

Amióta létezik fényképezőgép, az emberek szeretik, ha meg vannak örökítve családjuk, barátaik körében.

Ma már egy kattintás, és ha ügyes volt a fotós, a képekké lett élményekkel gazdagíthatjuk lakásunk, szobánk hangulatát. Viszont a kép keret nélkül olyan, mint a borsó a héja nélkül, így érdemes a fotók hangulatához és a berendezés, de legalábbis a kép környékén lévő dolgok színéhez igazítani a keretet.

Egy olyan plusz hangulatot, többletet adhatunk így egy csupasz falnak, amitől a borongós, téli napokon is életvidámak lehetünk. Az évszaknak megfelelően különleges, ünnepi és téli mintákkal telirajzolt dekupázsíveket használhatunk a keretekhez. A motívumok nemcsak az ünnepi dekorációhoz használhatók fel kiválóan, de arra is jók, hogy velük akár az utolsó percekben is készülhessen még egy meglepetés, mert mindjárt mikulás és a  karácsony is hipp-hopp itt lesz.

mikulas

A karton képkeret elkészítése olyan egyszerű, hogy még a gyerekek is könnyedén megbirkóznak vele, s kis barátaiknak vagy szüleiknek, nagyszüleiknek szerezhetnek örömet vele. Az ívről kiválasztott és kivágott figurákat egyszerűen egy vastagabb kartonlapra dekupázsoljuk, majd száradás után pontosan körbevágjuk őket.

Már kivágtunk egy, a fotónál nagyobb méretű kartonlapot, hogy kellő keretet hagyjunk a képnek, majd az előkészített motívumokat 3D-s ragasztókockákkal rögzítettük az alsó részre. A kartonba ferde réseket metszünk, amelyekbe csúsztassuk bele a fotó sarkait. Ha a keretet asztalra szánjuk, kitámasztónak a hátlapra merőlegesen egy kartonból kivágott háromszöget ragasszunk, ha pedig falra kerül, rögzítsünk egy zsinórhurkot a kép hátoldalára.

Alkalmas a borús, hideg ősz a nyári utazás emlékeinek felelevenítésére is. Ha már úgyis elővettük a nyaraláskor készített fényképeket, húzzuk elő azt a dobozt is, amibe a kagylókat gyűjtöttük a tengerparton.

Fogjunk kartonlapokat, vágjuk a fényképekhez megfelelő méretre és egy erősebb ragasztóval helyezzük el ízlésesen a kagylódarabkákat, amiket rövid ideig erősítsünk a kartonhoz, hogy egy életre ragadjon hozzá. Ha megragadt, helyezzük középre a kiválasztott fotót és tegyük az éjjeli szekrényünkre, dolgozóasztalunkra, így motiváltabb lehet a munka, hogy jövőre is el tudjunk menni nyaralni valamelyik csodás tengerpartra.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.